dilluns, 28 de novembre de 2016

LA CAPSA DE VIDA DE N'ADRIÀ

Avui, n'Adrià, juntament amb la seva mamà, na Bea, ha fet l'activitat de les capses de vida. Duia una capsa preciosa, pintada de molts de colors, i a la tapa, hi posava el seu nom: ADRIÀ. Al voltant del seu nom hi havia molts de nombres, els ha dit en veu alta i els ha endevinat a quasi tots! Què gros! Ens ha explicat que aquesta capsa l'ha feta amb la seva mamà i ha emprat pinzells i pintura. Mirau quina preciositat!


Ben content, n'Adrià ha anat treient tot el que duia dins la seva capsa. Ens ha explicat que el seu color preferit és el vermell i el seu menjar predilecte, el iogur. Pel que fa a la seva jugueta o joc preferit, ens ha dit que li encanta jugar amb un joc molt xulo de la "Patrulla Canina" i, a més, li agrada molt anar amb una moto de color vermell, l'hem vista i és xulíssima! Ens ha mostrat moltes fotos: una de quan era molt petitó i estava tombadet amb un pijamet de color verd; una altra d'ara, que és molt gros, amb la seva germaneta Júlia. Na Júlia feia tres mesos i duia una corona molt guapa que li havia fet la seva mamà. I una foto de la seva família: el seu papà, la seva mamà, la seva germaneta i ell. N'Adrià quan mostrava aquesta foto, deia que estaven volant perquè només es veia el cel amb molt de núvols blancs. 
I quins objectes duia dins de la seva capsa? El primer que ens ha ensenyat és una manteta blanca que dormia amb ella quan era un bebè. Era tan suau que li agradava moltíssim. Un xumet de color blanc amb formes de color groc, vermell i blau. Ens ha explicat que ell ja és molt gros i no dorm ni amb la manteta ni amb el xumet. Una jugueta del canet Marshall, de "La Patrulla Canina". Ens ha dit que el dàlmata Marshall és el seu preferit, dorm i juga molt amb ell. També ens ha contat que quan era petit, li encantava els dibuixos de "Pocoyó" i ens ha duit a mostrar titelles d'alguns dels personatges d'aquest dibuixos: en Pocoyó, en Pato, n'Elly, na Loula i en Pulpo. Què bé ho ha fet i què divertida la seva capsa!


Moltíssimes gràcies, família de n'Adrià, per ajudar-lo a fer l'activitat de les capses de vida.

divendres, 25 de novembre de 2016

DE QUÈ FA GUST LA LLUNA?

Avui, n'Antònia, ens ha tornat a contar el conte De què fa gust la lluna? Pels diferents animals de la història, la Lluna feia gust d'allò que més els hi agradava.

Tots nosaltres teníem moltes ganes de tastar-ne un trosset i sabeu què? N'Antònia ha aconseguit parlar per telèfon amb la Lluna i ens ha fet arribar una lluneta molt petita perquè la provéssim... 


Hem tancat els ulls i molt suaument hem anat assaborint un trosset de Lluna...


Després de provar-la, n'Antònia ens ha demanat a cada un de nosaltres quin gust feia el trosset de Lluna i aquestes han estat les nostres respostes...
Asia: de patates fregides.
Marcos: de natilla de galetes.
Han Na: de xocolata.
Lucía: de xocolata.
Cedric: de pizza de verdures.
Kai: de plàtan amb síndria.
Anuar: de pollastre.
Quin: de sopeta.
Laila: de xoriç.
Jon: de llibrets de carneta i formatge.
Adriana: de lacasitos.
Pau: de patates.
Olga: d'arròs.
Gala: de pizza de formatge i pavo.
Wasima: de pizza.
Ixent: de quesito.
Adam: de patates.
Adrià: de iogur.
Fillets absents: Alex i Omar.

Quines respostes més variades, no trobau? I a voltros papàs i mamàs, vos agradraria tastar la LLuna? Nosaltres hem xalat moltíssim!

En Quin ens ha dit que ell vol ser molt alt per poder arribar al cel i tocar-la. Uii! pensau què hi podríem arribar nosaltres a la LLuna? Ens hauríem d'enfilar molt i molt per tal d'arribar-hi... N'Antònia ens ha mesurat per saber la nostra alçada, segur que quan acabi el curs haurem crescut molt més i tal vegada hi arribem...ANUAR...... 100cm.
kAI........ 102cm.
LUCÍA...... 104cm.
ASIA....... 96cm.
CEDRIC..... 101cm.
LAILA...... 96cm.
QUIN....... 101cm.
HAN NA..... 95cm.
MARCOS..... 91cm.
ADAM....... 111cm.
ADRIÀ...... 102cm.
WASIMA..... 108cm.
GALA....... 92cm.
OLGA....... 99cm.
JON........ 96cm.
ADRIANA.... 99cm.
IXENT...... 105cm.
PAU........ 100cm.


LA CAPSA DE VIDA D'EN CEDRIC

Ahir, en Cedric, va venir acompanyat de la seva mamà, n'Analía. Estava molt content perquè havia de fer l'activitat de la capsa de vida, i, per això, duia una capsa molt grossa i molt guapa, decorada amb super herois, amb trossets de colors de paper i amb unes lletres molt grosses que posaven el seu nom: Cedric.Quins són els cinc objectes que havia posat a dins? Tot d'una ho sabreu: Un peluix en forma de cavall, és de nom "el caballito" i el té d'ençà que era molt petit. Dorm amb ell, juga amb ell, és el seu company d'aventures. Un peluix en forma d'ase, li diu "el burrito", també dorm amb ell i se l'estima moltíssim. Una sabateta de quan era petit, va ser la primera sabateta que li varen posar i hem vist que era molt i molt petita. Una manta de color blau amb un llaç verd, li va fer la seva àvia d'Argentina quan va néixer. És tan suau, que en Cedric encara dorm amb ella. El primer xumet que va emprar quan era petitó. Hem vist que era de color blau i en Cedric ens ha dit que ell ja és gros i no se'l posa, només el té de record. També ens ha duit el primer biberó que va tenir, tenia un dibuix d'un moixet i d'una rateta. La primera cullereta que va emprar per menjar papilles. Era de color rosa i molt petitona, ja que en Cedric tenia una boqueta molt petita quan era un bebè. I un trosset del cordó umbilical que li van tallar del llombrígol. 
Les fotos que ha duit eren precioses. La primera de quan tenia tres mesos i nedava a una piscina amb la seva mamà; després una d'ara, que ja és molt gros i la darrera, amb la seva família: el seu papà, la seva mamà i ell que era molt i molt petitó. Hem conegut moltes altres coses més d'en Cedric, què pesava quan va néixer i què pesa ara, el seu color preferit: el blau i el marró i el menjar que més li agrada, sabeu quin és? La pizza de verduretes. També ens ha contat que la seva jugueta preferida són els cavalls i tots nosaltres ja ho sabíem! A classe fa una xalada jugant al racó de cavalls i va estar molt content quan va sortir elegit pel nom de la nostra classe. Què bé ho ha fet! 


Moltes gràcies, família d'en Cedric, per ajudar-lo a fer l'activitat de les capses de vida.

LA LLETRA U

Aquesta setmana, hem après una lletra nova, la U. Hem vist que no hi ha cap fillet de la nostra classe que la tengui com a primera, però sí que n'hi ha que la tenen enmig i al final: en PAU i en QUIN. En Kai, el maquinista d'ahir es va encarregar de decorar-la amb trossets de paper de seda rosa. Mirau què polida ha quedat! 

dimarts, 22 de novembre de 2016

PAUL KLEE I ELS COLORS DE LA TARDOR

Durant aquests dies ens hem centrat amb un pintor, PAUL KLEE. Hem vist una foto seva, hem escrit el seu nom a la pissarra i ens hem adonat que té moltes lletres que ja coneixem. N'Antònia ens ha mostrat molts de quadres seus i hem vist que li agradava molt pintar quadrats, rectangles, cercles, triangles..., i que empra colors molt xulos. Ens hem centrat amb una obra JARDINS (TUNISIANS) DEL SUD i hem vist que els colors que empra són els de la TARDOR: vermell, verd, groc, marró, negre, taronja... 

Ens hem convertit en pintors i en pintores i hem reproduit l'obra de Paul Klee amb els colors de la tardor. Ens ha quedat preciós, no trobau?

Abans de començar a presentar Paul Klee, vam tenir una conversa per saber si sabíem el que era un pintor... Aquestes van ser les nostres respostes:
Antònia: Hi ha senyors i senyores que fan quadres, sabeu quin nom tenen?
Ixent: Sii, jo sé pintar quadres.
Adrià: I jo també.
Quin: Jo a ca meva tenc quadres.
Antònia: I sabeu com es diuen aquesta gent que fa quadres?
Jon: Jo ho sé! Els senyors dels quadres.
Omar: Jo també en tenc de quadres.
Antònia: Jo vos ho diré... Es diuen pintors i pintores i pinten quadres i en saben moltíssim.
Gala: Jo conec a un pintor de colorins i jo tenia moltes pegatinas de la mar a casa meva.
Cedric: En Quin pinta quadres.
Quin: Sii, de color negre.
Omar: Jo també sé pintar.
Quin: Els pintors pinten com a un paper.
Gala: I pinten a una taula.
Laila: Y se sientan en una silla.
Asia: I també empren retoladors.
Pau: Jo conec un pintor, però ara no ho sé...
Kai: Els pintors empren molts de colors i tenen llapis.
Olga: A mi me gusta pintar dibujos.
Adam: Mi mamá pinta también.
Alex: Sii, pintar.
Antònia: Molt bé, els pintors i les pintores en saben mooolt de pintar i fan quadres molt polits. Ara coneixereu a un pintor que va fer un quadre amb els colors de la tardor. Vos enrecordau quins són els colors de la tardor?
Han Na: Las hojas caen de los árboles y se vuelven rojas.
Adriana: I taronges.
Wasima: I grogues. I plou molt i comença a fer fred.
Marcos: Y verdes.
Olga: Las hojas són marrones cuando caen de los árboles.
Lucía: I fa fred, duim abrics i si plou surten els caragolets.
Antònia: Molt bé polits i polides! Ara passarem a conèixer aquest pintor que vos deia.
Aquí acaba la conversa.
Fillets absents: Anuar.

MOLTS D'ANYS ADRIANA!

Com veis, en el mes de novembre van néixer molts de fillets a la nostra classe! Ahir n'Adriana va fer tres anys i avui ha duit una coca boníssima, feta pel seu papà, per celebrar-ho amb tots els seus amiguets. Ha decorat la corona amb gomets blaus, ha posat la seva foto al pastís dels tres anys i ha bufat molt fort les espelmes. Mirau, mirau!

 Molts i molts d'anys polida!

dilluns, 21 de novembre de 2016

MOLTS D'ANYS HAN NA

Na Han Na avui fa tres anys i ha vengut a l'escola molt contenta amb una coca molt grossa. Ha decorat la corona, ha posat la seva foto al pastís dels tres anys i ha bufat molt fort les espelmes. Mirau, mirau...

MOLTS I MOLTS D'ANYS PRECIOSA!

divendres, 18 de novembre de 2016

VISITAM ELS GEGANTS DE MAÓ

Avui, hem anat als quarters de Santiago per veure els Gegants de Maó. Hem partit de l'escola ben contents perquè sabíem que els gegants ens estaven esperant. Abans de partir, n'Antònia ens ha posat el mocador blau que duen els geganters, ens hem agafat de la cordeta i caminant caminant hem anat cap als quarters de Santiago. Quan hem arribat, na Rosa i na Magda ens estaven esperant i ens hem trobat amb: en Tomeu i na Guida, en Miquelet es Salero, n'Illa i els peus de l'Àvia Quaresma. Na Magda i na Rosa ens ha contat un conte preciós d'en Miquelet, ens han ensenyat els gegants per davall i ens han explicat com s'agafen per fer-los ballar. Per acabar, ens han donat una carota d'en Miquelet, l'hem pintada amb ceres de colors i abans de partir na Magda ha fet sonar la gralla seca i hem ballat així com ho fan els gegants. Ens ho hem passat molt bé i hem après moltíssimes coses!Moltíssimes gràcies als tres pares/mares que ens han acompanyat, la de na Han Na, el d'en Marcos i el de n'Adriana.


LA LLETRA O

Aquesta setmana hem après una lletra nova, la O, la rodona. L'hem sortida a fer a la pissarra i ha estat molt fàcil, tots i totes hem fet unes O precioses. Hem dit els noms dels nostres amiguets i hem vist que n'hi ha uns quants que la tenen enmig del seu nom, però en tenim dos, n'OLGA i n'OMAR, que comencen per aquesta lletra. Com que és la seva lletra, l'han decorada estampant moixets verds i han aferrat la seva foto. Mirau què polida ens ha quedat!

dijous, 17 de novembre de 2016

LES CAPSES DE VIDA D'EN JON I N'ASIA

Avui, han estat en JON i n'ASIA els qui han duit les seves capses de vida. Com tots sabem, ells dos són germanets, varen estar juntets dins la panxa de la seva mamà i varen néixer el mateix dia.

Han vengut acompanyats de na Maia, la seva mamà, i amb molta il.lusió han anat explicant tot el que duien dins les seves capses.

Hem començat per a en Jon i ens ha dit que ell tot sol, sense l'ajuda de ningú, ha estat el qui ha decorat la seva capsa. Ha emprat retoladors de colors i gomets de moltes formes. Ben polida li ha quedat, no trobau?

I quins objectes ha escollit en Jon per ensenyar-nos? En ha duit: El primer pijamet que li van posar. Hem vist que era molt i molt petit, perquè com que la seva mamà tenia dos bebès a la panxa, tant en Jon com n'Asia varen néixer petitons i varen haver d'estar un temps dins una capseta perquè cresquessin un poquet més i es fessin molt forts. Un osset blau, anomenat Xusi, que el té d'ençà que va néixer, se l'estima molt i sempre juga amb ell. També, hem vist les fotos que havia preparat: una de quan era petit i el xumet era més gros que ell; una foto d'ara, que està amb n'Asia damunt una paret i una de la seva família: amb el seu papà, la seva mamà i la seva germaneta. Amb les fitxes que duia, hem vist que el seu color preferit és el taronja; el seu menjar preferit: els llibrets de carneta i formatge i la seva jugueta predilecta, una bicicleta molt grossa. Ens ha agradat moltíssim i ho ha fet molt bé! Mirau, mirau...


Quan en Jon ha acabat, n'Asia esperava el seu torn ben il.lusionada per ensenyar-nos la seva capsa. Igual que el seu germanet, ens ha explicat que ha estat ella tota soleta la qui ha decorat la seva capsa amb retoladors i gomets de moltes formes. Fins i tot, ha escrit lletres i hem pogut veure la A del seu nom.
I quins objectes ha escollit n'Asia per ensenyar-nos? Igual que en Jon, ens ha duit el primer pijamet que li van posar i era petit, petit, com el que ens ha mostrat el seu germanet. El pijamet de n'Asia era blanc amb núvols roses i el d'en Jon, blanc amb núvols blaus. Un osset blanc, anomenat Teo, que li va regalar la seva cosineta Adra quan va néixer. N'Asia se l'estima moltíssim i dorm amb ell. També, hem vist les fotos que havia preparat: dues de quan era petita: una foto és quan n'Asia estava dins la capseta per fer-se grossa, ja que va néixer molt petitona; Una altra foto, surt amb en Jon quan tenien un meset i mig i va ser la primera vegada que sortiren de la capseta, les posaren junts i el primer que feren va ser donar-se la maneta; Una foto d'ara, que està enfilada a un arbre perquè ja és molt grossa i té molta força i una de la seva família: amb el seu papà, la seva mamà i el seu germanet Jon. Amb les fitxes que duia, hem vist que el seu color preferit és el lila; el seu menjar preferit: les patates fregides i,  sabeu quin és el joc que més li agrada a n'Asia? Idò disfressar-se! Ens ha mostrat unes fotos i està molt i molt xistosa amb trossos de tela i peces de roba. Què bé ho ha fet n'Asia! Mirau...


Moltíssimes gràcies, família d'en Jon i n'Asia, per ajudar-los a fer l'activitat de les capses de vida.

dimecres, 16 de novembre de 2016

LA CAPSA DE VIDA D'EN MARCOS

Avui hem començat l'activitat de LES NOSTRES CAPSES DE VIDA. El primer en fer-ho ha estat en MARCOS. 

L'ha acompanyat la seva mamà, n'Imma, i hem descobert moltes coses d'ell: el color preferit: el blau; el menjar preferit: les natilles de galeta; la seva jugueta predilecta: una bateria, i moltes altres coses. La capsa que duia en Marcos era preciosa, tenia una papallona grossa amb molta purpurina i animalets de molts de colors al voltant. A dins, hi duia cinc coses: un osset que li va regalar la seva tia-àvia i és molt important per a ell perquè el té del dia que va néixer. Una galeta en forma de cavall, les va fer la seva tita Isa per repartir als convidats el dia del seu bateig. Una jaqueta de flamenc, se la posa per Maig quan van a la romeria de Lepe, una ciutat de Huelva. Un osset molt suau que empra per dormir i un iman amb una foto d'ell, que també ho van repartir el dia del seu bateig i a cada casa que va en Marcos es troba la seva foto penjada a les neveres. També ens ha mostrat tres fotos: la d’ell quan era petit, quan tenia 15 dies; la de la seva família: el seu papà, la seva mamà i el seu germanet José Luís i una d'actual, quan anava vestit de flamenc, apunt d'anar a la romeria de Lepe. Ha estat molt divertit i ho ha fet molt bé! Mirau, mirau...


Moltíssimes gràcies, família d'en Marcos, per ajudar-lo a fer l'activitat de les capses de vida.

MOLTS D'ANYS OLGA!

N'Olga avui ha vengut a l'escola amb una rialla d'orella a orella, sabeu perquè? Idò avui fa TRES anys i estava molt emocionada. Amb la seva àvia, ha fet un pastís de xocolata i lacasitos boníssim, no n'ha quedat ni un trosset... Ha bufat molt fort l'espelma dels 3 anys i molt contenta ha posat la seva foto al pastís dels tres anys. Mirau, mirau...

Molts i molts d'anys preciosa!